اولین و بدیهی ترین ویژگی اهل ایمان، خلق خوش و مهربانی با خلایق است که حاج قاسم به حد وافری از آن بهره مند بود. مصاحبت با حاج قاسم، غنیمتی به شمار می آمد که به آسانی دست نمی داد و نیاز به توفیق خداوندی داشت. او اهل مدارا، لبخند، مهر و عاطفه بود و در رفتارش سختگیری دیده نمی شد. سکوتش همراه با وقار بود و کلامش درس. از رفتارش امید می بارید و وجودش دلگرمی و قوت قلب اطرافیان بود. صفات ممتاز انسانی از او فرشته ای در کالبد انسان ساخته بود.
سالار رشید و سردار شهید اسلام حاج قاسم سلیمانی، به حد غیر قابل تصوری دلربا و خواستنی ست. او بر جان ها حکومت می کند و قلمرو این حکومت بیرون از مرزهای کشور و در گستره گیتی ست. سردار عزیز ما می تواند مدعی شود در حیطه فرمانروایی او آفتاب غروب نمی کند! این روزها مظلومیت و خون به ناحق ریخته سیدالشهدای جبهه مقاومت، همچون عاشورای ارباب بی کفنش، کشوری را به تعطیلی کشانده و به سوگ نشانیده و عطر معنویت و روحانیتی کم سابقه را در فضای میهن منتشر ساخته است. محبوبیت بی حد سردار، صبر و شکیب از دل ها ربوده و فراق تلخ و گرانش اشک های فراوانی از چشمان خلایق ستانده است. صحنه های عواطف ملت های جهان در فقدان این شخصیت جذاب، غیر قابل وصف است.
سردار دل ها به هیچ دین و نژاد و ملیتی، محدود نمی شود. او متعلق به بشریت است و معمای عشقش، راز سر به مُهری است که تنها قرآن از آن رمز گشایی می فرماید: «اِنّ الّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الّصالِحاتِ سَیَجعَلُ لَهُمُ الرَّحمنُ وُدّا؛ کسانی که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند، خدای مهربان برای آنها محبتی در دل ها قرار خواهد داد» (سوره مریم آیه ۹۶) خداوند، ثمره ایمان و عمل صالح را محبت و مودتی می داند که خودش در دل ها قرار خواهد داد. و این، آغازِ اعجازِ خداوند ا ست که انسان های کره خاکی با فرهنگ، زبان، نژاد و مذاهب گوناگون به ناگاه در یک نقطه به هم می رسند و گم شده خود را در یک چیز می یابند. قرآن کریم شرط محبوبیت فراگیر را دو مقوله مرتبط به هم معرفی می کند: «ایمان و عمل صالح». ما اینک درصدد نیستیم در باره این دو کلیدواژه بحث کنیم بلکه تیمنا و به ایجاز، مصداق هایی از رفتارهای منطبق با این دو مفهوم را از زندگی سردار پرآوازه اسلام مطرح می کنیم.
۱. ایمان:
ایمان سردار سلیمانی در تعهد و اخلاص او تبلور داشت. او یک پارچه شور بود و سوز. حاج قاسم سرشار از ایمان و باورهای قلبی بود و به گونه ای اسطوره ای، نستوه و خستگی ناپذیر. سیمای درخشان ایمان سردار در ویژگی های رفتاری او کاملا مشاهده می شد. ساده زیستی، مردمی بودن، دین مداری، شهادت طلبی، رشادت، اخلاص، تقوا، آرامش و اطمینان قلبی، درایت و تدبیر، عشق مفرط به خاندان عصمت و طهارت(ع)، ولایتمداری، حیای زاید الوصف، کتمان اعمال نیک، قیامت باوری، شهرت گریزی و دوری از ریا، همه از آثار ایمان سردار مظلوم و محبوب اسلام حاج قاسم سلیمانی است. دوستان و اطرافیان سردار، خاطرات فراوانی از جلوه ایمان و باورهای اعتقادی او به یاد دارند.
۲. عمل صالح:
عمل صالح چشمه ای زلال است که از ایمان نشات می گیرد و هرچه ایمان قوی تر باشد این چشمه، خروشان و قدرتمندتر خواهد بود. عمل صالح به مثابه نمودار و طلیعه شخصیت مومنان است که به وسیله آن شناخته و تشخیص داده می شوند. برخی از شاخص های عمل صالح در سردار دل ها را می توان چنین برشمرد:
خُلق خوش:
اولین و بدیهی ترین ویژگی اهل ایمان، خلق خوش و مهربانی با خلایق است که حاج قاسم به حد وافری از آن بهره مند بود. مصاحبت با حاج قاسم، غنیمتی به شمار می آمد که به آسانی دست نمی داد و نیاز به توفیق خداوندی داشت. او اهل مدارا، لبخند، مهر و عاطفه بود و در رفتارش سختگیری دیده نمی شد. سکوتش همراه با وقار بود و کلامش درس. از رفتارش امید می بارید و وجودش دلگرمی و قوت قلب اطرافیان بود. صفات ممتاز انسانی از او فرشته ای در کالبد انسان ساخته بود.
خدمت
سردار سلیمانی خدوم بود و به نیاز اطرافیان توجهی کامل داشت. او رفع نیاز انسان ها را توفیقی می دانست که خداوند در سر راه وی قرار داده است. حاج قاسم چه در دوران حیات پدر و مادر خویش و چه پس از آن به زادگاه خود، روستای قنات ملک از توابع شهرستان رابر کرمان رفت و آمد داشت و به رفع حوایج مردم می پرداخت. با آن که زندگی او بسیار معمولی و در سطح متوسط قرار داشت اما در طول خدمت خود هیچ گاه از حق ماموریت استفاده نکرد. خیّران بسیاری با او در ارتباط بودند و با در اختیار گذاشتن پول او را امینِ خود برای کمک به نیازمندان و مستمندان قرار می دادند. او هرگز برای خود چیزی نخواست و تنها به عشق مردم زیست و روح خستگی ناپذیر او به شکلی شگفت انگیز از خدمت سیراب نمی شد. در واقعه سیل فروردین ماه ۹۸ که به ۲۰ استان کشور آسیب وارد شد، سردار، خاضعانه و مشتاقانه به کمک هموطنان شتافت. وصف خدمات ۴۰ ساله سردار چگونه در این مختصر می گنجد؟
ایثار و جهاد:
جهاد، حریمی ویژه است که هر کسی را در سراپرده آن بار نیست. امام علی علیه السلام در این باره می فرمایند: «اِنّ الجِهادَ باب فَتَحَهُ اللهُ لِخاصَّه اَولِیائِه؛ جهاد دری ست که خداوند آن را برای بندگان خاص خود گشوده است». سردار شجاع اسلام سپهبد سلیمانی، مجاهدی واقعی و مبارزی نستوه بود که با تدبیر و رزم باشکوهش، جهان از فتنه گروه های آدمخواری چون داعش، آسوده و ایمن گردید. آن شیر بی باک عرصه های نبرد با اقتدا به مولایش امیرالمومنین علیه السلام پشت به دشمن نمی کرد و شنیدن نامش دشمنان را در رعب فرو می برد. استراتژی سردار آسمانی ما با سپاه تحت فرمانش: «بیا» بود و نه «برو»! و این یعنی خودش پیشتاز جبهه ها بود و در خط مقدم می جنگید.
امام علی علیه السلام در حدیثی می فرمایند: «اُغزُوا تُورِثُوا اَبنائَکُم مَجدا؛ بجنگید تا برای فرزندانتان مجد و سرفرازی را به میراث بگذارید». سردار عزیز اسلام چه در دوران جنگ تحمیلی و چه در جبهه مقاومت و در مبارزه با اسرائیل، آمریکا، داعش، طالبان و گروه های تروریستی منطقه، آنچنان جهادی از خود به یادگار گذاشت که آثار فراوان آن را مردم جهان دیدند و از آن بهره مند گردیدند. امیدواریم هنرمندان متعهد و آزاده در عرصه های مختلف هنری، از تلاش ها و فتوحات درخشان سردار شهید سلیمانی، آثار فاخری خلق کرده و تلاش های این اسوه صبر و جهاد را در برابر عالم بشریت به نمایش درآورند. انسان ها به جهت فطرت الهی خود، میل به زیبایی ها و خوبی ها دارند و شخصیتی مانند سردار حاج قاسم سلیمانی محبوب ملت هاست. زیرا نماد انسانیت و صفات و کمالات و ارزش های الهی است و هر انسانی که به فطرت خود مراجعه می کند، به طور غریزی به سوی او جذب می شود.
سخن آخر
خداوند در انتهای سوره رعد به پیامبر خود سخنی بدین مضمون می فرماید: «کافران می گویند که تو فرستاده خدا نیستی! به آنان بگو شاهد و گواه رسالت من اولا «خداست» و سپس «آن کسی که علم الکتاب دارد». مفسران در باره «کسی که علم الکتاب دارد»، فرموده اند مقصود علی بن ابی طالب علیه السلام است. اما چرا خداوند آن حضرت را به عنوان گواه رسالت پیامبر اکرم(ص) معرفی فرموده و اساسا معرفی ایشان به عنوان شاهد، چه مشکلی را در اثبات رسالت پیامبر حل می کند؟ اهل تفسیر در اینجا چنین پاسخ داده اند که اگر منکران رسالت به عظمت امیرالمومنین(ع) پی ببرند و اوصاف مافوق بشری ایشان مانند علم بیکران، شجاعت، زهد، عبادت، فصاحت و. . . را بررسی کنند، آنگاه در یابند که آن بزرگوار با همه شکوه و کرامت غیر قابل وصفی که دارد، خود را شاگرد و بنده ای از بندگان پیامبر اکرم(ص) به شمار می آورد، به حقانیت اسلام معترف خواهند شد. زیرا مکتبی که شاگردش شخصیتی چون امیرالمومنین(ع) باشد، رهبر و استاد آن مکتب از چه جایگاه بلندی برخوردار خواهد بود؟!
سردار سلیمانی مرد سلحشور و مقاومت
سخن از سردار سلیمانی است. مرد سلحشوری که ملت های جهان را شیفته خود ساخته و شهادت مظلومانه اش به دست کثیف ترین و جنایتکارترین دولت جهان، همه را سوگوار نموده است. این سردار رشید و دلاور با آن سرمایه عظیم از صفات والای انسانی، خود را سربازی از سربازان خامنه ای عزیز می دانست و تمام جهدش در اطاعت از فرمان رهبر خلاصه می شد. او سمبل ولایتمداری و پیروی از ولی فقیه بود. اما امام خامنه ای کیست؟ او کسی است که سی سال تمام، دشمنان را در رسیدن به خواسته هایشان ناکام و بی نصیب گذاشته است. رهبری که با امدادهای غیبی، سکان کشور را در دست دارد و در دریای پر آشوب منطقه آن را به پیش می برد. درایت و راهبرد او سیاستمداران کهنه کار جهان را شگفت زده نموده و محاسباتشان را به هم ریخته است. او شاگرد مکتب خمینی کبیر است!تفکر خمینی و مکتب آن عزیز فقید، امروز به عنوان تنها دکترینی که نجات بخش بشریت است در جهان مطرح می باشد. امام خمینی با نهضت خود بنیانی در عالم افکند که یکی از محصولات آن شهید حاج قاسم سلیمانی است. امروز ملت های جهان چه بخواهند و چه نخواهند در برابر خمینی کبیر سر تعظیم فرود آورده و عملا او را ستوده اند. امام همچون انبیا با دل ها سر و کار داشت و درون انسان ها را متحول ساخت.
منبع: حوزه
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/25431
تگ ها: